IMG_1449 (1).jpg

Gastropub med eget mikrobryggeri

Vår hovedbrygger heter Jon Malone, og han er ansvarlig for all den fantastiske ølen som brygges hos oss. Vi har en husets pale ale, india pale ale, pils og hveteøl på våre mange tappekraner.
I tillegg brygger Jon ofte annet spennende øl som er sesongbasert - fra surt, søtt og fruktig til mørkt, krydret og fyldig.
Du får det ikke mer lokalt og kortreist enn dette!

 
389994.jpg

Historien

Da Amundsen Bryggeri & Spiseri åpnet i februar 2011, åpnet vi også vårt eget mikrobryggeri.
Planen var å brygge håndverksøl til eget bruk, tilby omvisninger i, og smaksprøver fra, bryggeriet til våre gjester. Vi startet med å brygge en pale ale - som fikk navnet Amundsen Bryggeri Pale Ale - og den ble raskt en suksess. Den ble faktisk så populær at flere av serveringsstedene i Akershusgruppen begynte å selge ølen på deres steder.
Etterhvert ble det flere øltyper, og suksessen fortsatte. 

amundsen-brewery-1.jpg

Det tok ikke lang tid før kapasiteten til mikrobryggeriet var sprengt, og behovet for et større bryggeri meldte seg.
I 2013 åpnet Akershusgruppen gastropuben Nydalen Bryggeri & Spiseri, også der med et mikrobryggeri som brygget ølen til Amundsen Bryggeri. Suksessen fortsatte, og serveringssteder utenfor Akershusgruppen, begynte å selge øl fra Amundsen Bryggeri. 

I 2016 flyttet Amundsen Bryggeri (eller Amundsen Brewery som det heter på engelsk) ut av lokalene til både Amundsen Bryggeri & Spiseri og Nydalen Bryggeri & Spiseri og over i store lokaler på Hauketo. I dag er Amundsen Bryggeri et av Oslos største håndverksbryggerier og et av Norges raskest voksende bryggerier. For mer informasjon om dem klikk her: